Starte nettbutikk? Dette må være på plass før åpning

Starte nettbutikk? Her er 7 tips for å lykkes

Publisert 26.03.2021

Planlegger du å starte en nettbutikk? Da har du mange viktige beslutninger foran deg. Du skal velge sortiment, nettbutikkplattform, grafisk profil og markedskanaler. Noe mange er for sent med å tenke på er betalingsløsning, logistikk og regnskap.


Hvordan lykkes med nettbutikk

Vellykkede nettbutikker drives av god markedsføring og smarte systemer. INTUNOR har lenge jobbet med kjente (og mindre kjente) butikker og nettbutikker. I denne artikkelen deler vi våre erfaringer om beslutningene mange er for sent ute med å ta.


1. Spar penger på et regnskapsprogram som snakker med nettbutikken

Valg av regnskapsprogram er noe som ofte ikke er prioritert blant ivrige gründere. Dersom bedriften ikke har en god løsning for behandling av ordre og betalinger, kan det koste den dyrt i etterkant.

Derfor anbefaler alltid at man velger et økonomisystem med gode integrasjonsmuligheter før man åpner nettbutikken.

For nettbutikker er regnskapssystemet Tripletex et godt alternativ. Her er det gode integrasjonsmuligheter mot de største nettbutikkplatformene, hvilket innebærer at ordre, kunder og betalinger automatisk overføres til regnskapssystemet og bokføres i sanntid.

Klikk her for å lære med om regnskap i Tripletex


2. Salg og lønnsomhetsstatistikker

Når nettbutikken er lansert er det viktig med gode rapporter som forteller deg hvilke produkttyper som selger og lønnsomheten knyttet til omsetningen av de ulike varegruppene.

Med et godt rapporteringsverktøy kan du bygge rapporter som henter tall fra økonomisystemet på automatikk. Relevante marginer å følge med på er varekostmargin, returer i prosent av salg, og dekningsbidrag (type 1, 2 og 3).

For våre kunder er OneStop Reporting ofte et foretrukket. Her kan man måle utviklingen i bedriftens viktigste marginer mot budsjetter, måltall og tidligere perioder.

Ønsker du hjelp med rapporter til din nettbutikk? Klikk her.


3. Vurder behovet for et ordrebehandlingssystem

For virksomheter med flere salgsflater – som fysisk butikk og nettbutikk – kan det være en fordel å samle alle data i et ordrebehandlingssystem. Slik sørger du for at alle bestillinger behandles likt, uavhengig av hvilken salgskanal de har handlet i. Slik blir også reservasjonshåndtering, «klikk og hent», utskrift av plukklister og bestilling av frakt enklere.

Disse systemene har ofte også gode løsninger for meldinger, slik at ordrebekreftelser, sendingsbekreftelser og lignende sendes på automatikk.

Et godt eksempel på et slikt system er Omnium. Du kan lese mer om Omnium på deres nettsider.


4. Velg riktig betalingsløsning

Med en enkel kjøpsprosess kan konverteringsgraden øke signifikant mot dårligere alternativer. Viktige faktorer du bør tenke på ved valg av betalingsløsning er antall klikk som skal til for å gjennomføre betaling, hvorvidt returnerende kunder blir gjenkjent og om alle de viktigste betalingsmetodene er inkludert. Sørg for å velge en leverandør som tilbyr tilkobling mot din nettbutikkplatform.

Svea tilbyr gode betalingsløsninger for nettbutikker. Det kan du lese mer om her.


5. Sett regnskap og lønn til en kvalifisert partner

Det krever mye tid å starte nettbutikk. La en regnskapsfører med gode referanser og kjennskap til din bransje ta seg av regnskap og lønn. Noe av det som er viktig for at du skal lykkes med lønnsom drift er at du velger en partner som automatiserer regnskapet ditt. Slik blir det mindre manuelt arbeid og færre feil.

INTUNOR hjelper deg gjerne. Les mer om våre løsninger for butikker og nettbutikker her.


Spørsmål? Ta kontakt med Marius Kristiansen på 406 06 670 eller marius.kristiansen@intunor.com.



Ebok Rimelig Regnskap