Adobe Stock 466059272

Slik bytter du økonomisystem

Publisert 10.01.2022

Det er enkelt å bytte økonomisystem. Her forteller vi hvordan du effektivt bytter økonomisystem og hvilken informasjon du må få med deg fra det gamle til det nye systemet.

Mange kvier seg for å bytte økonomisystem, men det er ikke så vanskelig som mange tror. Du kan bytte system når du vil, og trenger ikke gjøre det ved årsskifte.


Når bør du bytte økonomisystem?

De aller fleste bytter økonomisystem ved årsskifte, slik at de kan få hele det økonomiske året i ett og samme system.

Du må ikke bytte økonomisystem i starten av året, du kan bytte akkurat når du vil. Men dersom du er MVA-registrert bør du ikke bytte midt i en periode, men mellom to perioder. Dersom du ikke er MVA-registrert trenger du ikke tenke på dette.

Det tar kort tid å bytte fra et annet økonomisystem til Intunor, og det er like enkelt uansett hvilket system du bruker fra før.


Slik flytter du økonomien til et nytt økonomisystem

Når du skal bytte økonomisystem, trenger du tallene fra det gamle systemet som viser økonomien til virksomheten. Da må du overføre SAF-T-filene. Dette er standardiserte filer som inneholder regnskapsdata.

I det nye økonomisystemet bør du også legge inn kundelisten din, slik at du slipper å gjøre dette etterhvert.

Du må betale utstående utgifter i det gamle systemet før du bytter, eller du kan legge inn disse i det nye. Det samme gjelder med fakturaer som kunder ikke har betalt deg for enda. I tillegg må du overføre kontonummer og saldobalansen til det nye systemet.

I Intunor kan du få hjelp av en regnskapsfører til å bytte system, og du vil da være sikker på at du får med deg alt som er nødvendig fra det gamle systemet.

Finn din regnskapsfører her


Når du har byttet system

Når du har byttet system kan du får hjelp av en regnskapsfører i Intunor til å få en god start. Da går dere gjennom noen ulike steg:

  • Hvordan du kan få en god start i det nye systemet
  • Hvordan du effektivt kan implementere informasjonen fra det gamle systemet
  • Hvilke data som er nødvendig å ha med over i det nye systemet
  • Tilpasse kontoplan til «Norsk Standard»


Ta kontakt med en regnskapsfører herRydd opp i regnskapet

Å bytte økonomisystem er en god anledning til å få bedre oversikt over regnskapet og å slette unødvendig informasjon.

Vi anbefaler at du går gjennom kunder, leverandører, varer og kontoplanen og sletter duplikater og annen informasjon som du ikke lenger trenger. Som for eksempel gamle kunder eller leverandører som du ikke bruker lenger, og varer som du ikke selger.Hvilket økonomisystem skal jeg velge?

Det finnes mange ulike økonomisystem på det norske markedet, og blant dem er det stor forskjell i pris.

Vi anbefale rat du velger et rimelig økonomisystem, som også har god kompetanse der du kan få skreddersydd rådgivning som vil at din bedrift skal lykkes.

I Intunor får du god hjelp til hvordan du kan styrke lønnsomheten og likviditeten i selskapet ditt. Du vil også få oppfølging i utviklingen fra måned til måned.

Få din regnskapsfører her.