Det lønner seg å velge et pensjonsselskap med direkte tilgang til ansattinformasjon i økonomisystemet. Det kan INTUNOR HR Consulting hjelpe deg med.

Rapporter inn riktig pensjonsinnskudd (OTP)

Publisert 14.02.2020

De store pensjonsselskapene overlater jobben med å innrapportere riktige opplysninger for pensjon til bedriftene selv. Konsekvensen kan være fatal, advarer Terje Haugen i INTUNOR HR Consulting.

Klare regler for OTP pensjon

Bedriftsrådgiver Terje Haugen i INTUNOR HR Consulting har brukt de siste månedene på å kartlegge det norske pensjonsmarkedet. Han er overrasket over det høye antallet bedrifter som beregner feil pensjon til de ansatte.

– Det finnes mange fæle eksempler på bedrifter som har bommet i pensjonssparingen til de ansatte. Skrekkeksempelet er nok en mellomstor bedrift som over noen få år hadde betalt 6,5 millioner kroner for mye i pensjon, sier pensjonseksperten.

– Men som oftest betaler bedriften for lite som følge av at man har registrert for få ansatte hos pensjonsleverandøren. Da risikerer man å få en kjemperegning, fortsetter han.

Automatisk pensjonsbehandling

Haugen forteller at feilen enkelt kan unngås ved at pensjonsselskapet henter lønnsfilen direkte fra økonomisystemet til kunden. Men, denne løsningen tilbys kun til store selskaper.

– Det skyldes at pensjonsleverandørene ikke vil ta på seg risikoen for å gjøre feil. Helt latterlig, spør du meg.

I protest mot praksisen har INTUNOR inngått et samarbeid med Duvi Pensjon hvor automatisert pensjonsberegning tilbys til alle bedrifter, uansett størrelse. Prisen er også konkurransedyktig, forsikrer Haugen.

– Sammen med Duvi reduserer vi altså tiden kundene bruker på å administrere pensjon til en rimeligere penge. Duvi opererer også med etterskuddsvis fakturering. For virksomhetene som ikke har det fra før av kan dette styrke likviditeten betydelig.

Ønsker du hjelp med pensjon? Ta kontakt med Terje Haugen i INTUNOR HR Consulting på terje.haugen@intunor.com eller ring 92 80 94 64.