Rekrutteringsrådgivere som ser på en CV i INTUNOR.

6 tips for å rekruttere dyktige medarbeidere

Publisert 15.10.2020

Kampen om de beste talentene blir stadig tøffere. Med en god rekrutteringsstrategi styrkes sannsynligheten for at flere kandidater melder interesse og takker ja til dine vilkår.

Slik rekrutterer du dyktige medarbeidere

Alle bedrifter som ønsker å rekruttere dyktige medarbeidere bør ha et bevisst forhold til hvordan de rekrutterer talenter. Her er seks tiltak som vil bidra til at flere ønsker å jobbe i din virksomhet.

1. Skriv gode jobbannonser

Det er viktig å legge mye tid i jobbannonsene. De skal forklare hva jobben innebærer på en god, kortfattet og engasjerende måte. Her bør viktige arbeidsoppgaver og ansvarsområder fremheves. Det samme gjelder utviklingsmuligheter og en god beskrivelse av virksomheten.

2. Fremhev talentene bedriften allerede har

For å skille seg ut fra mengden er det også viktig å fokusere på på Employer Branding - å bygge et godt omdømme som arbeidsgiver.

Vår erfaring er at bedrifter som fremhever talentene de allerede har i virksomheten, tidlig i rekrutteringsprossesen, tiltrekker seg dyktige kandidater. Det skyldes at attraktive kandidater ønsker å jobbe med flinke mennesker.

Er du på jakt etter en økonom? Les mer om våre tjenester innen rekruttering av økonomer.

3. Ta kontakt med passive kandidater

Dyktige medarbeidere er ofte i fast jobb og søker ikke aktivt etter jobber. Derfor bør du som arbeidsgiver være proaktiv og søke etter kandidater i ditt eller kollegers nettverk, samt screene etter dem på LinkedIn. Ved å ringe mulige kandidater og vise til at dere har en ledig stilling som passer deres profil øker sjansene for at du finner et talent betraktelig.

4. Utvid søket

Dersom du befinner deg i en bransje med høy konkurranseintensitet blant arbeidsgivere kan det være hensiktsmessig å utvide søket til bransjer med lavere konkurranseintensitet. Slik får du mulig mer verdi ut av vilkårene du tilbyr. Rent praktisk innebærer det at du screener på kompetanse fremfor bransjeerfaring.

Det kan også være hensiktsmessig å lempe på andre krav du har til kandidaten. Er det, for eksempel, et must at medarbeideren holder til i samme by som din virksomhet?

5. Lag en enkel søknadsprosess

Stadig flere bedrifter velger å forenkle søknadsprosessene sine. Det bør også du vurdere. Er det for eksempel nødvendig at CVen registreres i et dedikert system? I mange tilfeller bør det være tilstrekkelig å sende CV pr. e-post. I tilfeller hvor du kontakter kandidaten kan det også være hensiktsmessig å sløyfe kravet om jobbsøknad til fordel intervju.

6. Bruk sosiale medier og bransjenettsteder

Det er ikke tilstrekkelig å annonsere stillinger på Finn.no. Publiser de også på sosiale medier og i bransjetidsskrifter. Men vær forsiktig! Unngå at for mange stillinger synliggjøres samtidig – da det kan type på store utskiftninger.

7. Gjennomfør gode intervjuer

Det er i intervjuet du skiller klinten fra hveten. Samtidig er det en god anledning til å selge inn bedriften til kandidatene. I forkant av intervjuene er det viktig at du har lest deg opp på kandidatenes kompetanse og erfaringer, slik at det blir enklere å avdekke om de møter dine krav. Gjør deg et notat om kandidaten før du fortsetter til neste intervju. Det gjør det enklere å sammenligne kandidatene mot slutten av rekrutteringsprosessen.

Ønsker du en langsiktig partner på rekruttering og bemanning? Ta kontakt med Markus Kleven Skustad i INTUNOR People på +47 92 85 38 17 eller markus.skustad@intunor.com.