Regnskapsfører som rydder opp i regnskap.

Opprydding Regnskap: Hjelp med å rydde opp i regnskap

Publisert 29.03.2021

Trenger regnskapet ditt en skikkelig opprydning? Det kan være mange grunner til at regnskapet ditt er uryddig. Blant de vanligste årsakene er at man har glemt å tenke på regnskap oppstart av bedriften, fravær blant nøkkelpersonell, og/eller mangler på gode rutiner.


Hjelp med å rydde i regnskapet

Feil bokføring, uriktig lønnsinnberetning, tvilsom momsbehandling, og manglende bilag – Det er mange skjær i sjøen for nyoppstartede bedrifter og ferske regnskapsmedarbeidere.

Dersom det har rotet seg til med regnskapsførselen, er det viktig å være tidlig ute med å adressere problemene. Uten hjelp kan konsekvensen eskalere: Oppryddingen vil koste deg mer, og sanksjonene fra myndighetene (ofte Skatteetaten) blir større.

Vi har regnskapsførere som er spesialisert på opprydding av rotete regnskap. Våre autoriserte konsulenter hjelper deg å få orden i sysakene, og hjelper deg å organisere regnskapet slik at det kan brukes som pålitelig styringsinformasjon.

Du kan lese mer om konsekvensene av feil i regnskapet hos Skatteetaten. Link til mer informasjon om sanksjoner hos Skatteetaten.


Hvordan rydde feil i regnskapet?

Ofte er det nyetablerte bedrifter som fører regnskapet sitt selv (ofte i Fiken) som trenger hjelp. Når vi retter opp i feil i regnskapet følger vi en enkel rutine:

  • Vi starter med å sjekke at saldo på bank i regnskapet matcher det i kontoutskriften
  • Videre sjekker vi om saldo på kontoene for skyldige offentlige avgifter stemmer overens med oppgavene som innsendes
  • Kunde og leverandørreskontro blir også kontrollert mot reskontroene til et utvalg kunder/leverandører
  • For bedrifter med varelager blir også dette sjekket

Det som overrasker mange, er at korrigering av feil like gjerne kan medføre tilbakebetaling av offentlige avgifter (MVA, Skatt eller AGA) som at man må tilbakebetale myndighetene.

Be om et prisoverslag


Det lønner seg å rette opp i feil!

Når de historiske tallene er korrekte, hjelper vi deg med å sette dagens bokføring på autopilot – slik at du sparer tid og penger. Slik kan det faktisk lønne seg å be om en opprydding fra vårt spesialistteam.

Kanskje du har funnet ut at du trenger en ekstern regnskapsfører? Da tar vi oss naturligvis av regnskapet ditt til en fast lav og forutsigbar pris.

Spørsmål? Ta kontakt med Marius Kristiansen på 406 06 670 eller marius.kristiansen@intunor.com.


Ebok Rimelig Regnskap