Interiørforretningen NoDe tok grep for å sikre arbeidsplassene

Publisert 26.03.2020

Interiørdesigner Leila Dayvary (43) har drevet møbel- og interiørforretningen NoDe siden 2006. Etter at koronaviruset inntraff Norge sluttet kundene å handle i den ellers så populære butikken. Nå tar interiørgründeren grep for å redde virksomheten.

Koronakrisen har for alvor rammet norsk varehandel og stadig flere butikker velger å holde stengt. Interiørforretningen NoDe ved Storo Storsenter i Oslo holder fortsatt åpent, dog med redusert åpningstid og bemanning.

– Før krisen gikk alt vår vei, men da skolene stengte dørene forsvant omsetningen og vi ble nødt til å agere, sier daglig leder Leila Dayvary i NoDe.

Dayvary forteller at det mest utfordrende tiltaket var å permittere ansatte.

– De ansatte er uten tvil vår viktigste ressurs, men for at jeg skal klare å redde bedriften, slik at vi alle har en trygg arbeidsplass å gå til i fremtiden, måtte vi nedbemanne, sier hun.

– Da var det godt å få hjelp av Terje i INTUNOR HR Consulting. Han stilte opp på kort varsel og sørget for at alt ble gjort riktig og etter boken.

Les mer om våre regnskapstjenester i oslo her.

Vanskelig situasjon

Terje Haugen har gjennom årene fungert som NoDes eksterne HR-avdeling. HR-eksperten forteller at det er fint å kunne hjelpe bedriftsledere gjennom en utfordrende situasjon.

– Jeg synes ikke det er spesielt hyggelig å hjelpe til med permitteringer. Men, dersom jeg jobber effektivt, kan jeg bidra til at den økonomiske konsekvensen blir så liten som mulig. I tillegg er det svært viktig for arbeidstakerne at prosessen gjennomføres på en ryddig, god og verdig måte, sier han.

Haugen forteller at det er flere formaliteter man må gjennom i en permitteringsprosess.

– Styret skal involveres, og referater og meldinger skal utformes. Ved masseoppsigelser skal også NAV varsles. Noen kunder ønsker kun veiledning på hva som skal gjøres, mens andre ønsker at jeg tar meg av hele prosessen. Jeg er der uansett.

Trenger du en sparringspartner i HR-relaterte spørsmål? Ta kontakt med Terje Haugen i INTUNOR HR Consulting på terje.haugen@intunor.com eller ring + 47 92809464.