Fri mobil.

Lavere arbeidsgiveravgift med mobilabonnement i gave

Publisert 19.03.2021

Fra og med inntektsåret 2021 ble den skattefrie beløpsgrensen hevet fra 2.000 til 5.000 kroner. Eksempler på naturalytelser som nå kan inngå i fribeløpet er telefoni og personalrabatter.


Arbeidsgiver kan gi gaver verdt 5.000 kroner skattefritt per år

Fribeløpet for gave som gis uten spesiell anledning øker fra kr 2.000 til kr 5.000 i 2021. Det skal heller ikke beregnes arbeidsgiveravgift av dette.

Frem til nå har også gaven måtte gis som en generell ordning for at den skal være skattefri, dette kravet er nå fjernet. Det er ingen begrensning på hva slags gave som gis, bortsett fra rene pengegaver. Gratis telefon og avis er to veldig aktuelle goder/gaver.


Skattefri mobil

Et eksempel er å gi de ansatte fri mobil som gave vil spare bedriften 619 kr i AGA pr. ansatt pr år. Den ansatte vil spare rundt 2 000 kr i skatt. Da har man 600 kroner igjen man kan gi i andre gaver.

Link til mer informasjon på Skatteetatens nettsider


Spar penger på regnskapet

Det finnes flere grep man kan gjennomføre for å redusere driftskostnadene betydelig, Nylig gjennomførte INTUNOR en studie som pekte ut 7 enkle grep bedrifter kan gjøre for å redusere regnskapshonoraret med inntil 35 prosent. Les rapporten her.


Spørsmål? Ta kontakt


Ebok Rimelig Regnskap