For å drive lønnsomt i et restaurantmarked preget av sterk konkurranse er det essensielt at kjøkkenet har et aktivt forhold til tallene i regnskapet, mener økonomirådgiver Tom Scott Nielsen i INTUNOR Business and Financial Management.

Lava Oslo har restauranter for enhver anledning

Publisert 28.02.2022

Lava Oslo er kanskje Oslos mest suksessfulle kokkekollektiv, og står for driften av flere av Oslos mest populære restauranter. Med regnskapet hos Intunor, har virksomheten fått bedre kontroll og en enklere hverdag.

Lava Oslo er et restaurantkonsern som ble startet av Oslokokkene Anders Braathen, Even Ramsvik, Stian Floer og Tom V. Gausdal i 2016.

Selskapet har ni restauranter i Osloområdet i tillegg til å være deleier av kantineselskapet Dugurd.

– Alle restaurantene er unike med forskjellige konsepter. Vi har serveringssteder for enhver smak og anledning, med lokasjoner i hele byen, forteller økonomisjef Ingvild Tveit.


Lava Oslo fokuserer sterkt på bærekraft og diversitet. Målet er å skape steder og opplevelser som bringer noe nytt til områdene og miljøene de befinner seg i.


Trosset pandemi med nyvinninger

Da pandemien kom til landet, tok selskapet grep og begynte å tilby inhouse take away, i tillegg til å igangsette samarbeid med Wolt og Amoi. Sistnevnte er Postens nye markedsplass for hjemlevering av gourmetprodukter og lokale råvarer fra restauranter og små spesialbutikker.

– Vi opplever at take away har bidratt til å redusere svinn og øke omsetningen i perioder med ellers mindre salg. Jeg tror også det har løftet merkevaren Lava Oslo.​

Tveit berømmer serveringsgruppens ansatte:

Jeg er stolt over alle som har stått på og jobbet gjennom pandemien. Det har vært tøft for dem å stå der. Samtidig er jeg også veldig stolt over alle som har vært permittert og som nå kommer tilbake på jobb med et smil om munnen. For dem har det vært kjempetøft.

Les mer om INTUNORs tjenester for restauranter og spisesteder her.

Arbeidsplass med store muligheter

Lava Oslo fokuserer mye på å ha en trygg personalpolitikk og ønsker å ansette folk for det lange løp.

– Når vi ansetter nye ønsker vi at de skal være hos oss lenge og ikke bare for en kort periode. Da er det viktig at vi har et godt arbeidsmiljø, at det er rom for å vokse innad i selskapet, og at det er kort vei til ledelsen, forteller økonomisjefen.

Med ulike restauranter og konsepter mener Tveit det er rom for de ansatte å utvikle seg og å få prøve ut nye arbeidsoppgaver.

Nå er virksomheten på jakt etter nye, kvalifiserte kokker og servitører.

– Det er krevende å finne gode, faglærte kokker og servitører. Mange har ikke noe særlig restauranterfaring fra før. Det er viktig å fremme at servitør og kokk er et yrke, sier Tveit.

Outsourcet økonomien

For fire år siden, valgte restaurantkonsernet å outsource økonomien til Intunor.

Her har selskapet tilgang på en gruppe dedikerte rådgivere som kjenner bransjen, skreddersydde rapporter, og et økonomisystem som er sømløst integrert mot konsernets systemer og kassaløsninger.

– Det opplevdes veldig trygt å inngå samarbeid med Intunor og vi har fått tilgang på veldig gode arbeidsverktøy. Intunor har en helhetlig leveranse og kjenner restaurantbransjen godt, og de kan både hjelpe oss med system- og regnskapstekniske løsninger, sier Tveit.

Intunor har hjulpet oss med å få bedre kontroll på økonomien. Om vi gjør noen feil, eller om det stilles nye krav fra myndighetene, er regnskapsførerne kjapt ute med å presentere en løsning eller fikse problemet.


Trygg partner, selv i ulendt terreng

Økonomisjefen forteller at virksomheten opplever å ha fått bedre kontroll over tallene etter at de satte ut økonomien til Intunor.

– Med regnskapet hos en spesialist, får vi mer tid til å gjøre det vi er gode på, samtidig som vi kan føle oss trygge på at alt blir gjort korrekt og i tide.

Tveit er også imponert over regnskapsførernes innsats tidlig i pandemien:

– De var raskt ute med å støtte oss. De fikk oss til å føle oss sett og viktige. Regnskapsførerne i Intunor er faglig dyktige og systemene de leverer fungerer svært godt, forteller Tveit.

Ønsker du hjelp med å bedre lønnsomheten i din bedrift? Ta kontakt med Tom Nielsen på 915 10 851 eller tom.nielsen@intunor.com.


Ebok Rimelig Regnskap