HGN Elektro har valgt INTUNOR som regnskapsfører. Her ved Nad Fagnastøl i HGN Elektro.

Elektroselskap passerte 100 mill. på to år: – Brukte tiden på det vi var gode på

Publisert 22.03.2021

I 2017 bestemte Helge Engebakken, Geir Amlien og Nad Fagnastøl seg for å etablere elektrobedriften HGN Elektro. Etter ett år passerte salgsinntektene 100 millioner kroner. Det påfølgende året omsatte virksomheten elektrotjenester for 118 millioner kroner.

Det har vært en hyggelig reise. Markedet tok oss godt imot og vi har klart å nå målene vi har satt oss, sier faglig ansvarlig Nad Fagnastøl i HGN Elektro.

Bedriften har spesialisert seg på oppsett av El-installasjoner for hotell, restaurant og næringsbygg. Dersom du har sjekket inn ved et Thon Hotell på Østlandet, eller studert ved Høyskolen i Kristiania, er du trolig blitt eksponert for virksomhetens arbeid.

Jeg tror at en del av suksessen skyldes at vi har valgt å spesialisere oss på et utvalg aktiviteter fremfor å være gode på alt. Slik jobber vi effektivt og lykkes med å gjøre kundene fornøyde, samtidig som vi opprettholder en sunn økonomi.

Outsourcet regnskap og lønn

Fagnastøl og hans kolleger bestemte seg tidlig for å outsource regnskap og lønn til INTUNOR.

Med en ekstern økonomifunksjon kunne vi skalere opp driften i tempoet vi ønsket uten å tenke på sårbarhet i forbindelse med fravær. Samtidig fikk vi tilgang til et kompetansemiljø som kunne hjelpe oss med å velge riktige systemer og bygge rutiner.

Regnskapsføreren er tilgjengelig og imøtekommende, med forståelse for bransjen. Han er også effektiv og initiativrik. Dersom det er noe jeg har glemt, sier han i fra.

Håndverksbedrifter sparer mye penger på å velge riktig regnskapsfører. Slik sparer du 35 prosent på regnskapet.

Økonomisystem for elektrikere

INTUNORs rådgivere foreslo økonomisystemet Tripletex. Det fungerer som en komplett forretningsløsning for elektrobedrifter. I Tripletex Elektro kan servicemontørene føre timer i app, ta betalt med kort og lage sluttkontrollskjemaer.

Det hjelper oss veldig at alle funksjoner er samlet i ett og samme system. Kolleger i andre virksomheter bruker ofte to-tre systemer. Det tror jeg dem taper mye tid og penger på.

Noe av det jeg setter pris på med Tripletex er at det er intuitivt og enkelt. Vi sender enkelt ut faktura og henter ut prosjektrapporter. Samtidig jobber regnskapsføreren i samme system og sender inn alt av dokumentasjon til myndighetene med få tastetrykk.

Betaler du mye for regnskap og lønn? Prøv vår priskalkulator

Forutsigbare priser

Både Tripletex og INTUNOR har transparente og forutsigbare prismodeller.

I Tripletex betaler man en fast lisensavgift, pluss en transaksjonskostnad som avhenger av aktiviteten. Hos INTUNOR kan man velge mellom timespris og fastpris.

For bedrifter i elektrobransjen er det viktig med forutsigbarhet. Derfor er vi veldig glad i partnere som bidrar til at vi kan lykkes med forutsigbare priser. Veldig bra.

Regnskap kan fort bli dyrt. Her finner du 7 konkrete tips for rimeligere regnskap

Trenger du hjelp med regnskap for din håndverksbedrift? Ta kontakt med Tom Andre Iversen på 911 55 019 eller tom.andre.iversen@intunor.com.