Torben i Regnskap Norge Podcast

Intunor i Regnskap Norges podcast: Satser på teknologiutvikling og rimelige fastpriser

Publisert 06.10.2021

Denne uken er Torben Torbjørnsen, adm. direktør i INTUNOR, gjest i podcasten til Regnskap Norge. Her forteller han hvordan kompetansehuset reduserer kundenes regnskapskostnader med egenutviklede integrasjoner og et økonomisystem uten transaksjonskostnader.


Regnskapsbransjen er i rivende utvikling. Stadig flere funksjoner blir automatisert, og regnskapsførerens rolle blir i større grad å komme med gode råd innen økonomistyring og systemoptimalisering.

Samtidig kriger bankene og de store systemleverandørene om å tilby bedriftenes foretrukne økonomisystem, slik at de tjener så mye penger som mulig på transaksjonskostnader og andre bruksbaserte avgifter.

Tidligere i år kjøpte blant annet DNB og Sparebank 1 67 prosent av regnskapssystemet Uni Micro.


Har egen utvikleravdeling

I Regnskap Norges podcast, forteller adm. direktør Torben Torbjørnsen i INTUNOR at regnskapskjeden har gjort flere store endringer for å være i forkant av utviklingen.

– Vi har blant annet etablert vår en egen softwareavdeling. Her utvikler vi integrasjoner som henter data fra kundens systemer og automatisk registrerer det i regnskapet.

– Rådgiverne hjelper også bedrifter med å finne systemer som snakker godt sammen, eksempelvis fagsystemer og regnskapssystemer, slik at administrasjonskostnadene blir så lave som mulig.


Tilbyr regnskap i rimelig system

Selskapet har også utviklet sitt eget økonomisystem, hvor regnskapet til kundene kan føres til en brøkdel av prisen i andre økonomisystemer.

– Her lanserer vi snart multiklientfunksjonalitet, som gjør at vi kan føre regnskapet til flere kunder samtidig, noe som vil bidra til å løfte effektiviteten enda ett hakk.

Økonomisystemet, som heter Centiga, har fått over 5.800 bedriftskunder på ett år. I Google gir brukerne systemer 4,6 av 5 mulige stjerner.


Satser på fastpris regnskapstjenester

For to år siden startet Intunor-Gruppen et prosjekt om å flytte alle kundene over på en fastprisavtale.

– Regnskap er et lovpålagt produkt kundene ofte har et lite forhold til. Dermed er de alltid på jakt etter aktøren som kan tilby best betingelser med tanke på pris.

– Blant annet ønsker bedriftene forutsigbare priser i form av fastpris. Dette var vi tidlige ute med å tilby, og snart har alle våre 1.500 kunder en fastprisavtale.


Ønsker du å lære mer om INTUNORs satsning på digitalisering og teknologiutvikling? 🎧 Lytt til Regnskap Norge sin podcast