Mann smiler og ser inn i kameraet.

Bytte inkassoselskap? Dette bør du tenke på

Publisert 31.08.2020

Vurderer du å bytte inkassobyrå? Pris er naturligvis en viktig faktor, men virksomhetens evne til å ivareta bedriftens merkevare og kundeforhold er viktigere, mener Anders W. Lunde i inkassobyrået INTUNOR Finance.

Slik velger du riktig inkassobyrå

Bedriftsrådgiver Anders W. Lunde i INTUNOR Finance forteller at det er enkelt å bytte inkassobyrå rent teknisk. Utfordringen er å velge en leverandør med kundevennlig arbeidsmetodikk.

– En del av utfordringen mener jeg, er at den aktive saksbehandlingen starter for sent i prosessen. Saker som går til inkasso med salær og dyre omkostninger, kunne vært løst tidligere, sier innfordringseksperten.

– Alternativt kan man velge en inkassoleverandør som ringer kunden og representerer virksomheten på en god måte før saken er gått til inkasso. Det sparer deg for mye penger på sikt, legger han til.

– Velg skreddersydd

Lunde forteller at hans erfaring er at fleksible inkassobyrå har de mest fornøyde kundene. De karakteriseres av at de er villige til å skreddersy saksgangen for betalingsoppfølgingen uavhengig av om virksomheten er liten eller stor.

– Kunder og segmenter er ulike, og man bør følge opp betalingskrav deretter. For noen kunder passer det for eksempel bedre med en betalingspåminnelse pr. telefon fremfor SMS eller e-post. For andre kan det være aktuelt å inngå nedbetalingsplaner før inkasso for å totalt sett få pengene inn så raskere.

– Ofte er det evne og ikke vilje som gjør at et krav står åpent, da er god kommunikasjon essensielt. Uansett så handler det om å skreddersy en «debitortilpasset innfordring», det gir mer fornøyde kunder og bedre omløpshastighet på fordringer er min erfaring.

INTUNOR har spesialisert seg på kundevennlig betalingsoppfølging. Les mer om vårt inkassobyrå her.

Fem tegn på at du bør bytte inkassobyrå

Inkassoeksperten peker på fem tegn på at man bør bytte leverandør av inkassotjenester:

  1. Byrået har gamle systemer. Selskapet har ikke programmer som automatisk matcher og sender data mellom sitt fagsystem, og ditt økonomisystem.
  2. Selskapet deler ikke dine verdier. Inkassoselskapet kan ikke tilby en god nok kundeoppfølging etter ditt selskaps standard, og setter ikke tilpassede innfordringsmetoder i fokus.
  3. Leverandøren har et dårlig omdømme. Inkassoselskapene er sjeldent kundenes favoritt, men noen har bedre omdømme og mer fornøyde kunder enn andre. Be om kundereferanser.
  4. Virksomheten er lite fleksibel. Velg et inkassobyrå som følger opp kundene på den måten du forventer.
  5. Du er bundet av bindingavtale. Det er ingen grunn til bindingavtaler så lenge leverandøren ikke har gjort store investeringer for å legge til rette for kundeforholdet.

Ønsker du et uforpliktende tilbud på inkassotjenester fra INTUNOR? Kontakt Richard Hellerud på +47 922 90 297 eller richard.hellerud@intunor.com.