Eiendomskonsernet Acea Properties valgte å sette ut økonomifunksjonen til INTUNORs avdeling i Bodø. Adm. direktør Morten Jørgensen er svært godt fornøyd.

Eiendomskonsernet Acea Properties lykkes med økonomihuset INTUNOR

Publisert 20.05.2020

Investeringsselskapet Acea Properties eier flere norske industriselskaper og forvalter næringseiendom i Bodø og Tromsø-regionen. Virksomheten har valgt INTUNOR som leverandør av økonomitjenester: løpende bokføring, felleskostbehandling, kontraktsadministrasjon, likviditetsrapportering.


Satte ut eiendomsforvaltningen til en bransjeekspert

– Da Acea Properties ble etablert i 2012 var vi et rent eiendomsselskap. Med tiden har virksomheten utviklet seg til et bredt industrikonsern. Det har vært en spennende reise, sier adm. direktør Morten Jørgensen.

Jørgensen har ledet Acea siden 2014. Nylig kjøpte bedriften industriselskapet Rapp Bomek sammen med Nord Kapitalforvaltning. Det har også eierinteresser i LNS Mining som utvinner rubiner og safirer til smykkeindustrien.

Økonomifunksjonen er i sin helhet satt ut til INTUNORs eiendomsavdeling. De har bistått med økonomi, rådgivning og regnskap siden dag én.

– Jeg er svært fornøyd med INTUNOR. Rådgiverne er alltid tilgjengelige og innehar kompetansen som skal til for å drive et stort eiendomskonsern.

– Det er ikke mange regnskapsførere du sender i banken for deg, men det gjør vi med rådgiverne i INTUNOR. Det sier litt om tilliten jeg har til selskapet, legger han til.

Les mer om INTUNORs tjenester for eiendomsselskap


Full kontroll i ulendt terreng

I mars opplevde bedriften at den økonomiske situasjonen brått endret seg som følge av koronavirusets innhugg i norsk økonomi. INTUNOR bestod ildprøven, bedyrer Jørgensen.

– På kort tid leverte rådgiverne oppdaterte prognoser for likviditet på konsernnivå. Dermed fikk vi hva vi trengte i tide, og sikret tilstrekkelig finansiering.

– INTUNOR legger også til rette for god økonomistyring i form av at de fakturerer kundene og følger opp trege betalere. Slik får jeg ekstra tid til å tenke på driften fremfor administrasjon.

Finnes det andre årsaker til at du anbefaler INTUNOR?

– Det handler om helheten. INTUNOR tilbyr hele tjenestespekteret jeg trenger for å drive flere eiendomsselskaper. Jeg liker også at bedriften har spisskompetanse på bransjespesifikke systemer som Finistra.

Ønsker du å sette ut økonomifunksjonen til en bransjeekspert? Ta kontakt med Lars Lundemo på +47 479 86 062 eller lars.lundemo@intunor.com.


Ebok Rimelig Regnskap