En autorisert regnskapsfører i blå skjorte som smiler.

6 fordeler med autorisert regnskapsfører

Publisert 21.12.2020

Hvorfor sette ut regnskap og lønn til et regnskapsbyrå? Autoriserte regnskapsførere sørger for at regnskap og nærliggende rapportering blir gjort riktig, samtidig hjelper de deg med å kjøre lønn etter gjeldende lover og regler. Det sparer deg for tid og unødvendig risiko.


Dette er fordelene med å velge en autorisert regnskapsfører

Tidsbesparelsen knyttet til å sette ut lønn og regnskap er betydelig.

Først og fremst tar selve regnskapsarbeidet lenger tid for en leder enn en spesialist på lønn og regnskap. Dersom man regner 4 minutter pr. bilag i en liten bedrift med 300 innkommende faktura årlig, utgjør det 20 timer. I tillegg kommer bankavstemming og rapportering til myndighetene, som fort tar 2 timer i måneden.

Man må også regne med tid til kursing og opplæring, samt feil og mangler som må utbedres av revisor eller et eksternt regnskapskontor. Tiden man bruker på løpende regnskapsførsel er tid man ellers kunne brukt på salg og drift i egen virksomhet. Dersom man iberegner dette mot kostnaden for regnskapstjenester, er det fort hensiktsmessig å sette ut jobben til en spesialist.

Lurer du på hva en regnskapsfører koster? Prøv INTUNORs priskalkulator her.


Hjelp med en god start

En av fordelene med autoriserte regnskapsførere er at de har rutiner, system og erfaringer som gjør at bokføring og lønn går raskt og effektivt. Noen benytter seg også av automatikk, som gjør at de kan utføre tjenestene til en rimelig penge. Autoriserte regnskapsførere med bransjeerfaring kommer også med kvalifiserte råd som kan bidra til å løfte virksomheten til nye høyder.

Et godt tips til bedrifter som vurderer å gjøre regnskapet selv fremfor å sette ut jobben til en autorisert konsulent, er å starte med å benytte seg av et autorisert regnskapskontor i starten, for så å gradvis ta over flere arbeidsoppgaver.

Da hjelper regnskapsføreren deg i gang med å etablere rutiner, sette funksjoner på automatikk, og bli kjent med regelverket for skatt og MVA, samtidig som du får en myk start i et regnskapsprogram tilpasset din bedrift.

Trenger du hjelp med regnskap? Klikk her for å lese mer om våre regnskapstjenester.


Dette må du også tenke på

Ved å engasjere en autorisert regnskapsfører, knytter du også et bånd til en partner som kan hjelpe deg med andre utfordringer i fremtiden.

En av utfordringene regnskapsførere kan hjelpe deg med som bedriftseier er å signere dokumentasjon og fremskaffe dokumentasjonen du trenger i forbindelse med skattemelding, næringsoppgave, og diverse søknader om tilskudd fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Ønsker du å lære mer om hva det innebærer å være autorisert regnskapsfører? Les mer om krav og regler på Finanstilsynets nettsider.


Fordeler med autorisert regnskapsfører:

  • Du sparer tid på bokføring og avstemming.
  • Rapportering av MVA og AGA blir gjort korrekt.
  • Du frigjør tid til å jobbe med din egen virksomhet.
  • Bedriften får hjelp med å automatisere flere regnskapsaktiviteter.
  • Regnskapsføreren bistår deg med å velge riktig økonomisystem.
  • Du får en partner som kan hjelpe deg med andre oppgaver.


Spørsmål? Ta kontakt med Marius Kristiansen på 406 06 670 eller marius.kristiansen@intunor.com.Ebok Rimelig Regnskap