Fastpris regnskapsfører som jobber.

5 tips til deg som vurdere fastpris regnskap

Publisert 26.03.2021

Er du på jakt etter en regnskapsfører med fastpris? Smart! Med fastpris regnskapstjenester betaler du det samme beløpet hver måned. Men pass deg for disse fellene…


Prismodell regnskap

Stadig flere regnskapsførere går bort fra timesprising til fordel for fastpris. For deg som for deg som forbruker er dette bra, da det gir en trygghet og forutsigbarhet. Samtidig stiller det større krav til deg som oppdragsgiver og bestiller av regnskapstjenester.

Dersom du ikke har gitt en god kravspesifikasjon i bestillingen av fastpris regnskapsfører, risikerer du å bli tilleggsfakturert for tjenester regnskapsføreren ikke inkluderte i fastpristilbudet.

Dårlige bestillinger kan også medføre at du velger feil leverandør av regnskap og lønn, da aktørene som har gitt deg et tilbud på fastpris regnskapsførsel har gitt tilbud med ulik service- og kvalitetsgrad – hvilket gjør at du sammenligner epler med pærer.

Les også: Billig regnskapsfører: Slik får du regnskap til lav pris


1. Fastpris årsoppgjør? Lag en god kravspesifikasjon

Når du skal velge ny regnskapsfører eller bytte leverandør av regnskapstjenester er det viktig at du lager en liste med beskrivelsene av tjenestene du ønsker.

Aktuelle tjenester å vurdere å legge inn i kravspesifikasjonen er årsoppgjør, bokføring, lønn, avstemming, fakturering, skatt, MVA, AGA, skattemelding og rådgivning.

Det kan også være smart å be om en timesprisliste på tjenestene du kun ønsker bistand med sporadisk.


2. Be om at systemkostnader inkluderes

Det hjelper lite med rimelig regnskapsførsel om systemene som brukes er dyre i drift. Derfor er det smart å be regnskapsbyrået inkludere systemkostnader (inkludert transaksjonskostnader) iberegnes i tilbudet om fastpris. Da blir det enklere å sammenligne tilbudene du har mottatt fra de ulike aktørene.


3. Spør om regnskapsførerens referanser

Mange regnskapsbyrå lover gull og grønne skoger uten å levere regnskapstjenester av høy kvalitet. Som oppdragsgiver er det derfor smart å spørre regnskapsbyrået om de har referansekunder i samme bransje som din.


4. Vurder byråets kompetanse

Å velge regnskapsfører er et stort valg. Viktigheten av dyktige regnskapsførere ble for alvor tydeliggjort under koronapandemien, hvor de flinkeste regnskapsførerne var raskt ute med å hjelpe kundene å søke om kompensasjon og lån, og bistå med annen dokumentasjon.

I slike situasjoner er det viktig å være knyttet til en seriøs aktør med god tilgang på kompetanse. På samme måte kan det være fordelaktig å velge en partner som møter dine fremtidige behov.

Forventer du at bedriften innen ett år vil trenge hjelp med finansiering, likviditetsprognoser eller bygging av dashboard? Velg en partner som kan det!


5. Velg en teknologidrevet partner

Det høres kanskje litt flåsete ut, men når du først skal bytte regnskapsfører – ikke bruk en med gammel metodikk. Velg en fremoverlent regnskapsfører med hyggelige regnskapsførere som jobber i rimelige, men kraftige nettbaserte verktøy hvor det er mulig å sette arbeidsoppgaver på automatikk.

Har du lest denne? Eboken «7 Grep for rimeligere regnskap»


Priskalkulator fastpris regnskap

INTUNOR er spesialist på fastpris regnskap. Vi leverer alt fra komplett outsourcing av økonomien til hjelp med enkelte regnskapsoppgaver til en fast lav pris. Alle kunder får bistand fra autoriserte regnskapsførere som jobber i moderne systemer. Her finner du vår priskalkulator.

Spørsmål? Ta kontakt med Marius Kristiansen på 406 06 670 eller marius.kristiansen@intunor.com.


Ebok Rimelig Regnskap