Bedriftene stormer til Centiga: Har passert 5.000 kunder på under ett år

Publisert 09.09.2021

For ett år siden lanserte Anders Skjetne og Stian Andersen økonomisystemet Centiga. Her kan bedrifter føre regnskap og sende faktura helt gratis. På under 12 måneder har over 5.000 bedrifter tatt systemet i bruk.

Regnskap og lønn er en stor kostnad for små og mellomstore bedrifter. Dette ønsker Stian Andersen og Anders Skjetne i Centiga å gjøre noe med.

For ett år siden lanserte duoen et regnskapssystem blottet for transaksjonskostnader.

– Det er ingen tvil om at vi har truffet en nerve. Norske bedrifter er gått lei dyre økonomisystemer som i tillegg til høye månedspriser tar seg betalt pr. faktura man sender, sier daglig leder Anders Skjetne.

Med regnskapet i Centiga sparer bedriftene om lag 75 prosent, målt mot markedets ledende systemer.

Veksten er doblet på 3 mnd

I løpet av de tre siste månedene har vekstraten mer enn doblet seg. Skjetne forklarer veksten med et økt fokus på digital markedsføring.

– Vi har snudd opp ned på nettsidene våre og jobbet med organisk synlighet. Det har fungert svært godt og er et arbeid vi skal fortsette med og optimalisere videre, sier Centiga-sjefen.

– Det er ikke så mye som skal til når produktet er godt og prisen er lav, legger han til.

Jakter regnskapsbyrå

Etter ett år på sluttbrukermarkedet er systemet klart for at regnskapsbyrå skal bruke systemet. Allerede neste måned skal 15 regnskapskontorer begynne å føre regnskap i systemet.

– Centiga passer perfekt for regnskapsførere. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av bransjen for at regnskapsførerne skal sitte igjen med en større del av kaken, forklarer Skjetne.

Samtidig er systemet blant svært få aktører som tilbyr et regnskapsprogram med fastpris, noe som åpner for at regnskapsførere kan tilby regnskap med system inkludert i prisen uten å pådra seg risiko.

Unike løsninger for effektiv regnskapsførsel

Systemleverandøren jobber nå med å utvikle løsninger som forenkler hverdagen til Norske regnskapsførere.

– Sammen med bransjen skal vi sørge for at det blir enklere og mer effektivt å tjene penger på å selge regnskapstjenester. I altfor lang tid har marginene i bransjen gått til systemleverandørene. Slik trenger det ikke være.

Du kan finne en regnskapsfører som bruker Centiga her.